Ter­miczna maska gip­sowa z czeko­ladą wyko­rzys­tuje mod­elu­jące dzi­ałanie gipsu oraz ter­miczny pro­ces wiąza­nia wody przez siar­czan wap­nia, dzięki czemu może wspo­ma­gać wnikanie sub­stancji czyn­nych zawartych w preparat­ach regeneru­ją­cych i odży­w­czych stosowanych pod maskę. Pod wpły­wem wzrostu tem­per­atury rozsz­erzają się naczy­nia krwionośne, zwięk­sza się mikro­cyrku­lacja krwi, następuje odtoksy­cznie­nie, dotle­nie­nie i odży­wie­nie skóry.

Obecne w kakao związki min­er­alne, głównie mag­nezu, wykazują dzi­ałanie kojące i odpręża­jące, wyko­rzysty­wane w pielę­gnacji skóry zmęc­zonej, zestre­sowanej i pozbaw­ionej zdrowego kolorytu.

Korzyści:

  • inten­sy­wny lift­ing skóry,
  • spłyce­nie zmarszczek,
  • poprawa kondy­cji skóry,
  • naw­ilże­nie i zregenerowanie,
  • przy­wróce­nie kom­fortu skóry szarej i zniszczonej,
  • wymod­e­lowanie biustu.

Prze­ci­wwskaza­nia do zas­tosowa­nia maski gip­sowej szczegól­nie w okoli­cach twarzy:

  • klaus­tro­fo­bia,
  • trądzik w fazie aktywnej,
  • uszkodzenia skóry,
  • trud­ności w oddychaniu,
  • bardzo delikatna, płytko unaczyniona skóra,
  • trądzik różowaty.